U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

Naomi, een bijzonder meisje - via Wil van Kessel

 

In april 2014 kwam de cursus Dynamic and Postural Reflex Pattern Integration van Svetlana Masgutova naar Nederland. 

Een van de deelnemers aan deze cursus was Olga Cappon, moeder van Naomi. Zij kende Masgutova's werk al een tijdje, en wilde de therapie thuis gaan inzetten. 

Tijdens de cursus kon Olga haar dochtertje voor een onderzoek brengen. We mochten als cursisten getuige zijn van dit onderzoek dat werd uitgevoerd door onze trainster Pamela Curlee.  

Naomi werd door haar vader binnen gedragen, ze kon helemaal niet lopen en bewoog alle kanten op. Ze werd op een behandeltafel gezet, en Pamela liet zien hoe onderzoek gedaan kon worden bij een kind met hersenletsel. 

We vonden het bijzonder om mee te maken en hadden grote bewondering voor de weg die Olga met haar man was ingeslagen. 

 

 

 

 

 Dit filmpje is geplaatst

met toestemming

van Olga Cappon. 

Gelieve alleen te

delen na 

toestemming

van de ouders

van Naomi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Olga heeft alle vorderingen op film vastgelegd en een mooie samenvatting gemaakt. Het is hartverwarmend om te zien wat de resultaten zijn van twee hardwerkende ouders, die vol toewijding, discipline, wilskracht en doorzettingsvermogen nieuwe poorten hebben geopend voor Naomi.

Er zijn nog vele poorten die zeker open zullen gaan en wij volgen haar met aandacht en liefde!

 

Wil van Kessel

 

 

Na deze basiscursus werkten Olga en haar man gemiddeld 3 a 4 uur per dag aan reflexintegratie met Naomi, onder begeleiding van een MNRI Core Specialist uit België. 

Twee maanden na de cursus kregen we in onze facebook-intervisie-groep al bericht van Olga: Naomi was begonnen aan haar eerste stapjes!

Nog geen 6 maanden later werd dezelfde cursus georganiseerd en Pamela Curlee was weer onze trainster. Olga en haar man kwamen met Naomi langs om de resultaten te laten zien. Wij mochten getuige zijn van de wilskracht van dit prachtige meisje. Ze stapte - aan de hand van haar vader - op het podium rond en was niet te stuiten!

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?