U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Kippenvel

- Petra Keijzer-Rus

 

Ik mocht in mijn praktijk getuige zijn van iets heel moois. Een jongen van 10 met ADHD kwam behoorlijk 'alert' - dat klinkt veel prettiger dan 'druk' - binnen. Snel afgeleid en prikkelbaar naar zijn moeder toe. Hij zat duidelijk letterlijk én figuurlijk niet lekker in zijn vel.

Het bleek dat hij die ochtend erg geschrokken was, omdat er iets omviel.
Dit betekende dat zijn hersenstam letterlijk alert moest zijn om eventueel gevaar op tijd te kunnen waarnemen.

Die hersenstam heeft geen innerlijke klok. Weet dus niet dat het 'gevaar' geweken is. Gevolg hiervan is dat hij erg op zijn hoede was. Alles hoorde en alles zag.

Zijn nog niet geïntegreerde reflexen werden hierdoor ook weer behoorlijk wakker. Dat je dan 'druk' doet als kind is iets wat volledig onbewust gebeurt. 

 

 

 

 

Het lichaam had heel lang op het aanpakken van deze reflex gewacht... pure ontspanning bracht dat teweeg...

Kippenvelmoment.

Zo mooi dat ik dat onder mijn handen mocht voelen gebeuren...

Een lichaam moet soms heel hard werken om staande te blijven. Alsof je de hele dag door rul zand moet lopen.

Als alle reflexen goed zijn geïntegreerd, is dat staande blijven zoveel makkelijker... dan loop je als het ware over een glad betonnen pad.

Dit mannetje zal lekker slapen vannacht. Ik hoop dat hij dat vanaf nu door de thuisoefeningen veel vaker zal doen! Ook hij gaat uiteindelijk over het ontspannen pad lopen!

 


We zijn snel begonnen met de reflexintegratie om de hyperactieve reflexen tot rust te brengen, zodat zijn hersenstam niet meer op standje 'alert' hoefde te staan en hij kon ontspannen.

Pas hierna is het mogelijk om weer wat leerstof op te nemen. Immers, als je onveilig bent is het helemaal niet belangrijk of je de spellingsregels kent...

Hij vond het lastig zich op de massagetafel over te geven. Aanraking kwam erg heftig bij hem binnen. Zodra het lichaam zich eraan over kon geven zag je de ontspanning over hem heen komen. Bij een bepaalde reflex kwam er een diepe gaap... en toen sliep hij! Van het ene op het andere moment!

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?