U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Gouden handjes

- Wil van Kessel

 

Echt, het lijkt of we gouden handjes hebben gekregen. Bij elk kind of elke volwassene die op de behandeltafel komt, is er eerst een zoeken naar actieve reflexen.

 

En oh, ze zijn zo snel gevonden... het lichaam verraadt het gelijk... bij de intake weet je al in welke hoek je het moet zoeken... en het is zo gaaf om dan precies te zien dat het lichaam dat antwoord geeft.

 

Dan start de reflexintegratie, en na het laten ervaren van de beweging, leert het lichaam... en het lichaam laat heel goed merken dat het leert... de reflex die ontwaakt in je handen... en hoe wonderlijk is het dan dat je voelt dat het lichaam snapt wat het moet leren...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En dan - tussen de bedrijven door - krijg je feedback... 'ik kan nu veel beter in slaap vallen'... 'hij is een stuk rustiger geworden'... 'het lezen is vooruit gegaan'... 'de concentratie is verbeterd'... 'ze heeft minder last van buikpijn'... enzovoorts, enzovoorts....

 

Ondertussen zie je een kind of volwassene volledig rustig worden, relaxen en gapen, met een lichaam dat doet wat je handen vragen. Wat een mooie methode heeft Svetlana Masgutova ons gegeven. Het voelt alsof we 'gouden handjes' hebben gekregen. Het is elke keer een feestje om op die manier met mensen te mogen werken!

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?