U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Behandelingen

Intake

Een intake kan geschieden via e-mail, tijdens een telefoongesprek of in de praktijk van een MNRI®-behandelaar. Hij/zij zal aan de hand van de symptomen die u beschrijft onderzoeken welke reflexen vermoedelijk nog actief zijn. Bij hulpvragen rondom traumatische en/of stressvolle ervaringen is er geen uitgebreide uitleg nodig over de aard van het trauma of stressvolle ervaring. Er kan direct met de behandeling worden gestart.

 

Onderzoek

Om met zekerheid te kunnen vaststellen welke reflexen nog actief zijn, is het noodzakelijk om langs te komen voor onderzoek.

MNRI® behandelaren observeren de gehele mens, zowel de houding en het bewegen als de reactie op prikkels uit de omgeving. 

Bij het onderzoek naar nog actieve of weer actief geworden reflexen wordt gekeken naar de intensiteit van de respons op een specifieke stimulus, de snelheid van de respons, de symmetrie, of de respons bij die prikkel hoort en/of een respons eventueel volledig uitblijft, terwijl er wel indicatie is dat de reflex actief zou kunnen zijn.

Uit het onderzoek naar voren komende actieve reflexen kunnen direct geïntegreerd worden. Soms worden oefeningen meegegeven om thuis voort te zetten en zijn vervolgbehandelingen nodig. Het neurologisch netwerk legt daarbij nieuwe hersenverbindingen aan. Deze verbindingen worden na diverse herhalingen sterk genoeg, en oude compensaties worden daarmee zwakker en uiteindelijk niet meer gebruikt. 

 

Directe diepgaande integratie

Reflexpatronen liggen opgeslagen in de genen en horen na de eerste levensjaren naar de achtergrond te verdwijnen, om paraat te staan voor een kortstondige beschermende reactie. 

We spreken van storende actieve reflexen als die beschermende reactie toch blijft voortbestaan, terwijl het daadwerkelijke gevaar allang is geweken. 

Bij het vinden van een actieve reflex wordt direct gestart met het geven van signalen van veiligheid om vervolgens de actief geworden reflex opnieuw of alsnog te kunnen integreren. 

Het lichaam en brein leren daarbij hoe het reflexpatroon behoort te bewegen en hoe het naar de achtergrond kan verdwijnen. 

De specifieke bewegingspatronen en zachte diepe druk dringen door tot in de laagste delen van het brein (hersenstam), waar alle reflexen voor bescherming en overleving getriggerd worden.

In de meeste gevallen voelen cliënten daadwerkelijk op dát niveau verandering ontstaan. De symptomen verdwijnen zodra de hersenstam zich weer veilig weet en beschermende reflexen weer op de achtergrond zijn geraakt.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ervaringen met

PTSD behandelingen

Bekijk de onderstaande filmpjes

 

 

 

 

 

Trauma en Stress

behandelingen

In 2016 is in Amerika en Polen onafhankelijk onderzoek gedaan naar de effecten van MNRI® bij kinderen en volwassenen. 

Uit testresultaten is gebleken dat in zeer korte tijd de hoeveelheid stresshormonen afneemt en dat er optimale regulatie van de neurotransmitters plaatsvindt.

Ademhaling en hartslag worden rustiger als gevolg van deze zelfregulerende werking. 

 

PTSS, traumatische

en stressvolle ervaringen

 

Door het meemaken van traumatische en stressvolle ervaringen zal het alarmsysteem in ons primitieve brein – waar geen besef van tijd bestaat, waar heden en verleden door elkaar lopen, waar geen onderscheid in werkelijkheid of inbeelding gemaakt wordt – in fracties van seconden overgaan in vluchten, vechten of bevriezen, om te beschermen en te overleven.

 

Bij MNRI® PTSD Recovery behandelingen wordt geen herbeleving toegepast; zelfs niet gesproken over het trauma, aangezien het primitieve brein dan weer op ‘overleven’ wordt gezet, en dat is juist wat niet wenselijk is. 

 

Een MNRI® PTSD Recovery behandeling brengt het alarmsysteem - dat in het primitieve brein bij stress en trauma constant alert blijft - tot rust, zorgt voor een vermindering van stresshormonen, reguleert neurotransmitters, laat degene met trauma of stress zijn/haar innerlijke kracht en gevoel van veiligheid hervinden.

Dit gebeurt via beweging, aanraking met diepe druk, mentale positieve bekrachtiging van overlevingsstrategieën en focus op het veilige ‘hier en nu’.

 

Doordat ons primitieve brein geen gevaar-signalen meer krijgt, ontstaat rust in lichaam en geest, verdwijnen de negatieve, compenserende symptomen keert en ontstaat er weer ruimte voor leven in plaats van ‘overleven’.

 

In de MNRI-gids staan de behandelaren die de specialisatie MNRI® Reflex Integration & PTSD Recovery hebben gevolgd. 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?